Burgerboller

2013-01-08 18.04.26

Hvis du nogensinde laver burgere derhjemme, skulle du prøve at bage bollerne selv – det er helt sikkert besværet værd. Jeg har denne her opskrift fra Rikke Grybergs bog ‘Byens bedste brød og kager’ Der bliver ca 12-15 stk og dem der ikke bruges samme dag, kan man sagtens fryse ned til næste gang det er burgertid :-P Men for at de ikke bliver for mørke og tørre, vil det være en god ide at de er tøet op før opvarmningen.

  • 50 g gær
  • 4,5 dl vand
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 700 g hvedemel
  • 50 g blødt smør
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Sesamfrø til pynt

Gæren røres ud i vandet, tilsæt æg og sukker. Melet røres i lidt ad gangen. Smørret skal først tilsættes tilsidst og æltes godt ind i dejen. Må gerne æltes 7 min. i hånd eller røremaskine. Dejen skal hæve tildækket en ½ time. Del derefter dejen i 12 stykker og rul dem til runde boller – læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hvile 10 min. Tryk bollerne flade og pensl med æg og drys med sesamfrø.

Bages ved 210 c i 12-17 min alt efter hvor store de er

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>