Fødselsdagsboller til flere formål

Boller, rosiner, chokolade, vaniliesmagDenne her opskrift har jeg fra min svigermor og hun har arvet den efter hendes svigermor. Disse boller er simpelthen så gode og lette og de er altid på bordet her i huset, når der fejres fødslesdag. Jeg deler gerne dejen i 3 dele; en uden noget,en med rosiner og en med hakket mørk chokolade, så er der noget for en hver smag.

Denne opskrift kan også bruges til fastelavnsboller og kanelsnegle.

Ca 20-25 boller

  • 150 g Smør
  • 2 dl Mælk
  • 50 g Gær
  • 1 tsk salt
  • 2 Æg
  • 4 Spsk Sukker
  • 2 tsk Vaniliesukker
  • 500-600 g Hvedemel
  • 1 Æg til pensling

Smelt smør ved svag varme og hæld derefter mælken oveni. Gæren røres heri og resten af ingredienserne tilsættes og æltes sammen. Dejen er ret blank og blød pga smørret. Hæver min. ½ time og herefter kan der f.eks tilsættes chokolade eller rosiner og form nu til boller. Bollerne skal hæve ca. 1 times tid og pensles og bages ved 200 c indtil de har en fin brun farve.

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>